|

Yrityskuvaus parantaa brändiä

Yrityskuvaus on tärkeä osa yrityksen laadukasta yritysilmettä ja markkinointia. Yritykselle räätälöidyt valokuvat herättävät brändinne eloon asiakkaiden silmissä, lisäävät luottamusta, kasvattavat yrittäjän tunnettuutta henkilönä ja kertovat tarinaa. Yrityskuvaus onkin asia, johon jokaisen yrityksen kannattaa ehdottomasti satsata!

Yrityskuvat auttavat asiakkaita saamaan käsityksen sinusta ja yrityksestäsi sekä siitä, mitä tuotteita ja palveluita tarjoat. Valokuvat ovat tärkeä osa yrityksen antamaan ensivaikutelmaa, eivätkä ilmaiset kuvapankkikuvat useinkaan ilmennä sitä todellista luonnetta ja fiilistä, joka teillä on. Ihmiset antavat yritykselle kasvot ja luovat yhteyttä asiakkaisiin, joten yrityksenne henkilöiden näkyminen ajantasaisissa kuvissa voi olla juuri se olennainen tekijä yrityksen menestymiselle.

Henkilökuvien lisäksi kuvaan mielelläni myös toiminnallisia dokumentaarisia kuvauksia tuotteista ja palveluista. Kuvaus on yhtä tärkeä monihenkiselle yritykselle, kuin myös yksinyrittäjälle. Palvelualoilla persoonallinen ja laadukas kuvapankki on avaintekijä yrittäjän henkilöbrändiin, samaistuttavuuteen ja luottamuksen kasvattamiseen. Meistä jokainen varmasti tekee tilauspäätöksen varmemmin, jos tiedämme jo etukäteen minkä näköinen tyyppi on tulossa hieromaan, kouluttamaan, korjaamaan tai mihin tahansa muihin hommiin!

Milloin yrityskuvaus on ajankohtainen?

Mikäli yrityksesi kuvat on ilmaiskuvapankkien massakuvia, tai viimeisin kuva sinusta on vuosien takaa, on hyvä aika päivittää oman yrityksen kuvapankki kuntoon! Laadukas ja monipuolinen kuvapankki tekee somenkin päivittämisestä hauskempaa sekä parantaa kotisivujen laatuvaikutelmaa, kun kuvat ovat huippuluokkaa. Jos päivittely on pakkopullaa ja markkinointi sakkaa, saattaa yksi ongelmakohta löytyä käytetystä kuvamateriaalista.

Yrityskuvaus kannattaa myös silloin, kun yrityksen toiminta muuttuu ja uusia palveluita tai tuotteita tulee valikoimaan. Uudet kuvat tuovat markkinointiin aina uutta särmää ja saa niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat innostumaan sinusta uudelleen.

Mitä yrityskuvausta suunniteltaessa kannattaa huomioida?

Tärkeintä mulle on, että ottamani kuvat ovat just teidän ja sinun näköisiä. Yrityskuvaus räätälöidään aina yrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti; toisille riittää pari kivaa henkilökuvaa palveluntuottajien esiin tuomiseen, toiset tarvitsevat toiminnallisia kuvituskuvia joka lähtöön ja kolmas halua ikuistaa suosikkituotteensa käytössä. Kuvauksia suunniteltaessa tärkeintä on pohtia, millainen on toivottu lopputulos ja mihin tarkoitukseen kuvia on tarkoitus käyttää. Autan aina kuvauksen suunnittelussa tarvittaessa jokaista yksityiskohtaa myöten.

Kirjaamalla yrityksen tavoitteita, markkinointikanavia ja yrityksen edustamia arvoja ylös jo ennen kuvauksen suunnittelua pääsemme nopeammin ja varmemmin kiinni parhaasta mahdollisesta lopputuotteesta. Alla on muutama vinkki, mitä jokaisen kannattaa harkita haaveillessaan uudesta kuvapankista oman yritystoiminnan käyttöön.

Mitä haluatte viestiä?

Jotta kuviin saadaan tallennettua juuri oikea fiilis, on hyvä pohtia jo etukäteen mitä kuvilla halutaan viestiä ja korostaa. Mitkä ovat oman yrityksenne kilpailuvaltit ja arvot, joita kuvissakin halutaan välittää? Laadukkailla kuvilla erotut nimittäin kilpailijoistasi ja parhaimmillaan peittoat heidät mennen tullen digimarkkinoilla.

Kun kuvien viesti ja käyttökohde on selvillä, pystytään itse lopputuote ottamaan juuri tätä varten. Esimerkiksi kohde ja rajaus muuttavat kuvaa todella paljon, ja on hyvä tietää jo kuvaushetkellä tarvitaanko kuviin vaikkapa paljon tyhjää tilaa tekstiä varten, täytyykö ydinsisältö saada mahtumaan tiiviisti tai halutaanko kuvaan mukaan myös ympäristöä. Nämä kaikki ovat kuvaajan, eli mun, murheita toteutusvaiheessa ja jos et ole ennen kuvauksia vielä ihan varma mihin kaikkeen kuvia tullaan tarvitsemaan, niin ei hätää! Kuvapankkiin voidaan kuvata samalla vaivalla yksityiskohtia, perinteisiä henkilökuvia, toiminnallisia puuhailukuvia ja hyvää fiilistä tuovia yleiskuvia.

Studio- vai miljöökuvaus?

Sopiiko yrityksenne brändiin studiokuvat tai toimitiloissa otetut kuvat, vai kaipaatteko kuvia tuotteista tai palveluista asiakkaan ympäristössä? Perinteistä studiota mulla ei ole käytettävissä, mutta studiotyyppiset kuvat pystytään kuvaamaan melkein missä vain pienellä improvisoinnilla.

Yksi merkittävä tekijä yhtenäisen kuvamaailman luomisessa on värimaailma. Kun koko kuvapankki on kuvattu vaikkapa yrityksen väreihin sisustetuissa toimitiloissa, tunnistetaan yritys kuvista jo nopealla silmäyksellä. Asiakasympäristössä tai luonnossa kuvatessa yhtenäisyyttä saadaan brändätyillä vaatteilla, yhtenäisellä tyylittelyllä ja itse yrittäjän esiin tuomisella.

Joskus kuvaan halutaan enemmän tunnelmaa kuin perinteistä pönötystä. Tähän tarkoitukseen sopivat hyvin dokumentaariset kuvat oikeista/demonstroiduista työtilanteista tai kuvaus kauniissa ympäristössä. Oikeaa ympäristöä ja tunnelmaa voi hakea esimerkiksi yrityksenne arvoista, sekä sinusta itsestäsi yrittäjänä.

Mikä on yrityskuvien käyttötarkoitus?

Kuten jo aiemmin tuli mainittua, kannattaa kuvien käyttötarkoitusta miettiä etukäteen. Yrityskuvaus sopii mainiosti oman monipuolisen kuvapankin luomiseen, joka mahdollistaa niin mainokset ja esitteet, edustavat nettisivut kuin somesisällöt. Kuvaustilanteessa on kuitenkin jo hyvä olla ajatusta siitä, tarvitaanko johonkin tiettyyn käyttöön pysty- tai vaakakuvia, laajaa yleiskuvaa vai tiukkaan rajattua mielenkiintoista yksityiskohtaa ja kuinka paljon yrittäjän itsensä olisi hyvä olla mukana kuvissa.

Muutamaa eri palvelua tarjoavalle yksinyrittäjälle saadaan rakennettua kattava kuvapankki jo lyhyemmässäkin kuvauspäivässä, isommalle tai paljon tarjoavalle yritykselle kannattaa varata enemmän aikaa jos lopputarve ei ole vielä täysin selvillä.

Yrityskuvaukset Kangasalta käsin ympäri Suomen

Kartoitetaan yhdessä millaisia kuvia tarvitsette ja laitetaan kuvapankkinne kuntoon! Yrityksen esittely- ja henkilökuvien lisäksi teen erittäin mielelläni tarkalla tavoitteella olevia mainoskuvia, kuvaan yrityksen tapahtumissa ja suunnittelen kattavan, dokumentaarisen kuvauksen. Erityisosaamiseni on ehdottomasti eläinalan palveluissa ja yrityksissä, mutta otan haasteen vastaan muidenkin palveluiden osalta sekä tuotekuvauksen parista.

Asiakkaitani yrityskuvausten tiimoilta

Samankaltaiset artikkelit