Valokuvaaja Mirella Ruotsalainen

Kun jäljellä on väliä

Oikeassa elämässä digitaalisen markkinoinnin moniosaaja, sivujuonena hevosvalokuvaus. Hertjekker.net on minun, Tampereelta Kangasalle siirtyneen valokuvaaja Mirella Ruotsalaisen tukikohta. Tarjoan monipuolisia kuvauspalveluja jo vuosikymmenen paremmalle puolelle kääntyneen kokemuksen tuomalla varmuudella.

Valokuvaajana olen täysin itseoppinut. Koen tämän olevan laji, mitä voi tiettyyn pisteeseen asti harjoitella ja opetella, mutta sen Jutun joko hallitsee tai ei hallitse. Aivan erityisesti tämä pätee eläimiä valokuvatessa, jolloin tilanteiden lukemisessa, oikeiden kuvakulmien löytämisessä ja parhaan ystävän persoonan esiin saamisessa on merkittävästi etua, jos erilaisten eläintovereiden kanssa on tullut vietettyä käytännössä koko lyhyt ihmisikä.

Yhdistän ketterästi teknisen osaamisen ja uuden kokeilun, mutta kaikki toteutetaan aina päätähti edellä. Turvallisuus, kuvauksissa viihtyminen ja eläinten pysyminen mukavuusalueellaan ovat aina ykkösprioriteetteja.

Koen tämän olevan laji, mitä voi tiettyyn pisteeseen asti harjoitella ja opetella, mutta sen Jutun joko hallitsee tai ei hallitse.

Dokumentaarinen ei aina tarkoita tylsää

Vahvan kisakuvaamistaustan myötä olen oppinut varsin dokumentaariseksi ja tilanteita sivusta seuraavaksi kuvaajaksi. Pyrin tallentamaan luonnollisia tilanteita ja ne pienet tärkeät hetket sen sijaan, että kuva asetellaan ja rakennetaan alusta loppuun tarkka visio mielessä. Tämä näkyy myös onnistumisprosenteissa: ei ole kerta eikä viimeinenkään, kun lähes kaoottiselta tuntuneesta kuvauksesta jää talteen juuri ne tärkeimmät pienet hetket, mitä asiakas alunperin halusikin tallentaa kuviin!

En kuitenkaan anna dokumentaarisen luonteen jyrätä yli luovuudessa ja mielikuvituksessa, vaan rakastan uusien kuvakulmien etsimistä, haastavankin ympäristön hyödyntämistä ja aivan erityisesti villeimpienkin projektien toteuttamista.

“Lämmin suositus 😍. Taitava valokuvaaja, jolla on silmää ja osaa ohjata hyvin kuvaustilannetta eteenpäin.”

“Kiitos ihanista kuvista ja sujuvasta yhteistyöstä ❤️”

“Best of the best! Monen monta mukavaa kuvauspäivää takana.
Vaikka malli(t) olisi aivan hukassa, hyviä ruutuja tulee aina.”

“Huumorintajuinen ja rohkea kokeilemaan kaikenlaista kuvauksiin! 😍