|

9 kuvausideaa hevoskuvaukseen

Haaveiletko rakkaan hevosen ikuistamisesta kauniisiin kuviin, mutta et ole vielä ihan varma millaiset sopii teidän tyyliin? Tästä blogista löydät mun 9 suosikki-ideaa hevoskuvaukseen.

Kuvaukseen on aina kiva panostaa kunnolla, ja täydellisen kuvan rakentaminen lähtee kuvausympäristön valinnasta, kuvien teeman miettimisestä ja sisällön suunnittelusta toteutusvalmiuteen. Hyvään alkuun pääset pohtimalla hetken, onko teillä tärkeitä ja muistorikkaita paikkoja, missä haluaisit kuvat ikuistaa? Jos ei, niin tunnetko itse eniten vetoa metsään, rantamaisemiin tai onko olosi kaikista kotoisin tallipihalla? Kuvan tunnelma voidaan suunnitella myös täysin sen mukaan, minkä tyylinen taulu sopii parhaiten kodin kunniapaikalle.

Kuvausta suunniteltaessa voit antaa luovuutesi virrata ja esittää minulle rohkeasti omia ideoitasi – katsotaan yhdessä, mitä kaikkea voimme toteuttaa. Tässä sinulle ideoinnin tueksi 9 erilaista kuvausmahdollisuutta:

1. Miljöökuvaus itselle tärkeässä paikassa

Hevoskuvaus miljöössä, eli luontomaisemissa, tallin ympäristössä tai missä tahansa luonnollisessa paikassa, on kaikessa helppoudessaan myös ehdottomasti suosituin ja perinteisin kuvaustapa. Kuvaukseen on mukava valita joko itselle tai teidän yhteiselle matkalle tärkeäksi muodostunut paikka, kuten ranta, niitty tai metsäpolku. Mikäli olet maiseman osalta ”kaikki käy”-tyyppiä, mietitään yhdessä kaunis miljöö, joka sopii tyylillisesti hevosellesi ja haluamiisi kuviin.

Luonnon armoilla kuvatessa on tietenkin hyvä pohtia myös vuodenaikaa. Jokaisesta vuodenajasta löytyy omat ominaispiirteensä, jotka tuovat kuviin oman säväyksensä. Sopiiko kuvauksiisi paremmin kaunis talvinen pakkaspäivä vai lämmin kesäilta rannalla? Ehkä haluat kuvat kauniin ruskan ympäröimänä tai tallentaa mukaan auringonkukat parhaassa loistossaan?

2. Lumoava teemakuvaus satumaisessa tunnelmassa

Hevonen on eläimenä vahvasti läsnä erilaisissa saduissa, taruissa, legendoissa ja historiallisissa tapahtumissa. Jos inspiroidut fantasiaelementeistä tai koet vetoa esimerkiksi hevosesi edustaman rodun taustaan, voimme toteuttaa kuvaukset näiden teemojen ympärille. Tuttuun metsään tai vanhalle laidunlohkolle saadaan uutta twistiä pelaamalla kortit oikein kuvausajan kanssa, sekä tarvittaessa hyödyntämällä lisävaloja ja savupanoksia.

Teemakuvauksia varten löytyy lainattavana rekvisiittana eri värisiä yksisarvisen sarvia, sekä kevyt ja turvallinen viikinkikirves. Kertakäyttöiset efektitarpeet, kuten värijauhot ja savupanokset, tilataan aina kuvauskohtaisesti. Autan myös suunnittelemaan muiden tarvittavien varusteiden ja vaatetuksen hankintaa, jotta pääset viimeisteltyyn lopputulokseen.

3. Kuvaus merkkipäivän kunniaksi

Mikä olisi ihanampaa, kuin saada oma rakas eläinystävä mukaan omiin merkkipäivän kuviin! Kuvauta potretit, kutsu- ja kiitoskorttikuvat yhdessä hevosen tai koiran kanssa, ja tee korteista perinteisen pönötyksen sijaan tunneladattuja muistoja. Kuvauspaikaksi voidaan valita esimerkiksi oma koti, lemppari retkikohde tai ihan vain kaunis miljöö.

Merkkipäivän kuvaukseen soveltuu hyvin pienempi kuvaussetti, tai kavereiden kanssa kimppaan kerätty minikuvaus. Kuvaus sopii niin rippi- ja valmistajaiskuviin, hääpotretteihin sekä syntymäpäiväkuviin.

4. Hevoskuvaus koko perheen kanssa

Mikäli hevosharrastus on perheen yhteinen, voi hevoskuvaus olla hauska koko perheen yhteinen tuokio. Omassa, teille varatussa kuvauspäivässä voidaan kuvata perheen kaikki tyypit ja eläimet, sekä yhdessä että erikseen.

Koko perheen yhteiset kuvat voidaan napata kotona tai kisareissulla, kumpi ikinä onkin teille luonnollisempaa yhteistä aikaa. Kuvauspäivä voi olla myös harvinaista luksusta, kuten huolella suunniteltu äiti-tytärpäivä, jossa tallille saa pukea vähän parempaa päälle ja pitää hauskaa.

5. Ajattoman tyylikkäät mustataustakuvat

Mustataustakuvat ovat suuressa suosiossa, eikä ihme, sillä nämä klassisen tyylikkäät kuvat ovat ajattomia. Ne sopivat näyttäväksi elementiksi sisustukseen ja istuvat kauniisti somefeediin taustattomuutensa ansiosta. 

Kuvauspäivässä voidaan napata perinteiset potretit, satumaiset yksisarviskuvat tai luoda mukaan pirteää väriloistoa värillisillä jauhoilla. Erilaisuutta kuviin saadaan myös monipuolisilla poseerauksilla ja kuvakulmilla – lopputulos on kiinni ainoastaan meidän mielikuvitusten yhteistyöstä!

Mustataustakuvat onnistuvat missä vain, sillä hevoset kuvataan pääasiassa hyödyntäen oviaukkoja tai varjoisaa katosta ja luonnonvaloa. Koirien kuvauksessa voidaan hyödyntää myös mukanani kulkevaa taustaa, joka luo tarvittavat olosuhteet taustattomuuden aikaansaamiseen. Ja jos musta tausta ei ole sun juttu, niin studiomainen kuva saadaan aikaan myös esimerkiksi ovea, seinää tai muuta isoa pintaa hyödyntämällä.

Jos et kaipaa muuta kuin monikäyttöiset studiopotretit, kannattaa kerätä mukaan talli- tai kaveriporukka, jotta saatte kaikki kuvauksen edullisempana minikuvauksena. Oma minikuvauspäivä voidaan toteuttaa, jos samassa paikassa on vähintään 3 kuvattavaa.

6. Ikuista kuviin arjen kultaiset hetket

Joskus vähemmän on enemmän, ja parhaat kuvat syntyvät ihan vaan kotona arkisissa tilanteissa. Tällöin puhutaan dokumentaarisesta valokuvauksesta, jolloin kuvataan ilman asettelua ja kuvien suunnittelua etukäteen. Dokumentaarinen kuvaushetki voi olla mikä tahansa arkinen päivä kotona tai tallilla, tai voimme kuvata kisoissa, treeneissä ja valmennusreissulla koko reissun aamun valmisteluista alkaen.

Arkiset ja toiminnalliset kuvat sopivat hienosti niin erilaisiin markkinointimateriaaleihin kuin omaan henkilökohtaiseen somefeediinkin. Kun kuvaaja on matkassasi useamman tunnin tai vaikka koko päivän, saa kuviin napattua luonnollisen rentoa tunnelmaa ja monipuolisesti aitoja tilanteita laajana galleriana. Meillä on kovin usein myös tapana unohtaa arjen kauniit pienet yksityiskohdat, mutta kotoisaan ja ammattimaisesti ikuistettuun kuvakokoelmaan on ihana palata vuosienkin päästä fiilistelemään kotipihan kaunista valoa, muistelemaan rauhoittavia metsäkävelyjä ja palaamaan jännitykseen mikä koko tiimillä oli tärkeänä kisa-aamuna.

7. Voita ensi vuoden joulukorttikisa

Haluatko ilahduttaa läheisiäsi tai vaikka yrityksesi asiakkaita joulukortilla, mutta kaupan hyllystä ei löydy sopivaa? Kun olet valmis voittamaan kisan söpöimmästä joulukortista, on aika kutsua allekirjoittanut paikalle ja suunnitella historian hienoin joulukuva. Joulukortista saa yhtä kauniin sekä perinteikkäitä joulumaalauksia mukailemalla, että pelkästään talvisessa maisemassa kuvaamalla.

Joulukuvat, kuten kaikki muutkin erilaisiin juhlapyhiin tai muihin teemoihin sidotut kuvat kannattaa suunnitella ja kuvata ajoissa. Mikäli käyttöösi riittää digikuvat, voidaan kuvat napata viikkoa-paria ennen h-hetkeä, mutta jos tarvitset kuvista myös personoituja painotuotteita, olisi kuvauspäivän hyvä olla vähintään kuukausi aiemmin.

8. Dokumentaarinen kisakuvaus

Aivan erinomainen paikka ottaa kuvia on erilaiset kisatilanteet sekä kisoihin valmistautuminen. Näin pääset ikuistamaan itsesi ja hevosesi tositoimissa, parhaimmillaan jopa teidän tärkeiden saavutusten hetkellä.

Kisapäivän voi toki ikuistaa perinteisesti ainoastaan radalla tehtävän suorituksen ajalta, mutta kun haluat pikkuisen parempaa sisältöä, voit kutsua kuvaajan osaksi koko kisapäivääsi. Hyppään mielelläni matkaasi heti aamun valmistautumisesta, tai voimme kohdata kisapaikalle saapuessasi ja sanoa heipat kisasuorituksen jälkeisten fiilisten tallentamisen jälkeen. Dokumentaarisella kisakuvauspaketilla saat oman suorituksen takuuvarman ikuistamisen lisäksi kattavan kuvapankin, joka sopii sekä kotialbumiin että somen täytteeksi.

Dokumentaarinen kisakuvapaketti voidaan jakaa kaverin kanssa, jolloin saatte molemmat laajan kuvapaketin kirjaimellisesti puoleen hintaan.

9. Hauska kuvauspäivä kavereiden kanssa

Miten olisi kuvauspäivä yhdessä parhaiden kavereiden kanssa? Loistava idea! Kerätkää kaveriporukka kasaan ja suunnitellaan teille huikean hauska päivä yhdessä eläinystävien kanssa, joko kotitallilla tai vaikka retkipäivänä Yyteriin. Vaikka porukkakuvausta kutsutaan minikuvaukseksi, voi kaikkien kuvausten sisältö olla ihan samaa tavaraa kuin muissakin yksityiskuvauksissa; potretit, yhteiskuvat tai treenikuvia.

Samankaltaiset artikkelit