Mitään varsinaista toimintaa Häiriköiden tiloissa ei järjestetä, arkielämän pelleilyt riittävät aika usein näkemisen arvoiseksi vaihteluksi. Eipä tänne tosin kovin moni vapaaehtoisesti hevoslaumojaan raahaisikaan, joten pääasiallisesti Häiriköt itsensä pakataan autoon, ja suunnistetaan kohti villiä ulkomaailmaa. Aina toisinaan koitetaan kuitenkin kehitellä jonkinlainen suunnitelma, jolla saadaan houkuteltua muutama ulkopuolinenkin uhri tallin ympäristöön. Olipa kyseessä sitten vakavat kilpailut, hikinen valmennusrääkki tai tulevaisuutta varten suoritettu sotaharjoitus, eivät osallistujat pääse ihan huutelemalla läpi, vaan kaikki tapahtuu tuotosluonteisesti.

28.10.-01.11.2012 kutsu Halloweenleiri, vapaa tuotos Kommentit
10.05.2013 kutsu Este- ja koulukilpailut, tekstituotos Tulokset
10.07.2013 kutsu Este- ja maastoestekilpailut, tekstituotos Tulokset
31.12.2013 kutsu Matkaratsastuskilpailut + illanvietto, tekstituotos Tulokset

Varsoja meillä ei juurikaan synny, eikä mitään kasvattajanimeä ole vaivauduttu keksimään. Suurin osa kasvateista pysynee kotona, joten ne löytää näppärästi hevoslistasta.
Ensimmäinen toisen polven häirikkö on helmikuussa 2010 syntynyt Dizzy Miss Mess, joka jää kotiin jatkamaan Natsin uljasta perintöä ammattiterroristina.
Toisen varsansa Natsi saattoi maailmaan 31.10.2013. Orivarsa sai nimekseen Baron Samedi, ja tämäkin kaveri jää kotiin.
Edu varsoi uljaan esikoisensa 25.06.2013. Pieni musta nimettiin Shnookumsiksi, ja Nortti muuttikin heti vieroitusiässä Edun entiselle omistajalle.

Varsinaista hoitajatoimintaa ei jakseta järjestää, mutta kaikki riittävän pätevät apukädet ovat ehdottoman tervetulleita. Häirikköporukkaan otetaan yksi tai kaksi yleispätevää talliapulaista, ja jos innokkaita riittää, voidaan hevosille ottaa myös henkilökohtaisija huolehtijoita. Kaikista siisteintä työ ei ehkä ole, mutta mieleenpainuvia kokemuksia ja hyvää seuraa voin ainakin luvata.

Tallityttöjen toimenkuvaan kuuluu koko tallista ja sen asukkaista huolehtiminen arjessa ja reissuilla. Siivoilun ja varusteiden huollon ohella saa liikutella joitain hevosia, jos jaksaa pyöriä kuvioissa riittävän kauan niin voidaan sopia myös valmentautumisesta ja kisaamisesta henkilön kiinnostuksen mukaan. Erityistä vastuuhevosta ei ole, vaan jokainen tallissa asustava kuuluu sopimukseen. Valmennuksissa tehtävänä on lähinnä pistää hevosia kuntoon tai nostella esteitä, kisoissa huolehditaan hevosten syöttämisestä ja juottamisesta, varustetaan hevosia, avustetaan verkoissa ja kiireisinä päivinä verkkaillaan seuraavia ratsuja. GP-ratsastaja ei missään nimessä tarvitse olla, mutta maalaisjärki on erittäin toimittavaa ja rohkeutta sopisi löytyvän sen verran, että Natsikin kulkee tallin ja tarhan välillä sujuvasti.

Ns. hoitajat ovat sitten niitä, joille nimetään yksi tai enintään kaksi vastuuhevosta puunattavaksi. Hoitajan tehtäviin kuuluu hevosen harjaus/pesu, tarhaus, karsinan siivous, varusteista huolehtiminen ja sopimuksen mukaan liikutus. Hikitreenejä ei tarvitse vetää, mutta erityisesti välipäivinä on hyvä jos joku käy vähän taluttelemassa, juoksuttamassa, maastossa käppäilemässä tai muuten vain löysäilemässä. Hoitaja saa luonnollisesti osallistua myös vastuuhevosensa kisa- ja valmennusreissuihin, ja kokemusta saatuaan voidaan sopia hoitajan kanssa kilpailemisesta tai treenaamisesta.

Hoitaminen tai tallitöiden suorittaminen tapahtuu luomalla jonkinlainen teos, joko kirjallinen tai kuvallinen, ja lähettämällä se sähköpostiin. Paluupostissa saa kommentin, mahdollisesti vinkkejä tai ohjeita ensikerralle ja tietoa mahdollisista tulevista tapahtumista. Koko tallia koskevat teokset menevät yhteiseen, etusivulta löytyvään lokikirjaan, yksittäisen hevosen hoitotekstit hevosen omaan päiväkirjaan. Sopimuksen mukaan tallityttö/hoitaja voi saada palkaksi myös esim. virtuaalieuroja, joilla pääsee sitten shoppailemaan jotain pientä suosikilleen. Merkintöjä pitäisi tulla vähintään kerran kuussa, lomat tai muut kiireet kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin. Kahden muistutuksen jälkeen nimi vedetään yli ja pesti on jälleen avoin. Tallin väelle järjestetään satunnaisesti omaa ohjelmaa maastojen, talkoopäivien, tutustumisretkien tai omien pikkukisojen merkeissä, niistä infotaan aina erikseen ja toiveita saa esittää.

Tallitytöksi tai hoitajaksi hakeminen tapahtuu lähettämällä vakuuttava hakemus sähköpostiin virtuaaliset@hertjekker.net. Hakemuksessa pitäisi ilmetä selkeästi haettu titteli, vähän aiempaa kokemusta ja mitä olisi halukas tekemään. Erittäin suositeltavaa olisi myös kirjoittaa lyhyt kuvaus omasta hahmosta ja keksiä joku suht realistinen nimi, jotta se on helpompi upottaa teksteihin.

Talliapuri Henkilö Aloittanut 00.00.0000 Käynyt viimeksi 00.00.0000 Käynyt 0 kertaa Aktiivinen
Edun hoitaja Henkilö Aloittanut 00.00.0000 Käynyt viimeksi 00.00.0000 Käynyt 0 kertaa Aktiivinen
Even hoitaja Henkilö Aloittanut 00.00.0000 Käynyt viimeksi 00.00.0000 Käynyt 0 kertaa Aktiivinen
Jayn hoitaja Henkilö Aloittanut 00.00.0000 Käynyt viimeksi 00.00.0000 Käynyt 0 kertaa Aktiivinen
Rattorin hoitaja Kiira Aloittanut 18.11.2013 Käynyt viimeksi 18.11.2013 Käynyt 1 kerran Aktiivinen
Rauskun hoitaja Henkilö Aloittanut 00.00.0000 Käynyt viimeksi 00.00.0000 Käynyt 0 kertaa Aktiivinen

ketä ne luulee olevansa?

Vielä muutama vuosi sitten Kiira, nyt 19-vuotias naisenalku, kilpaili esteillä kansallisella tasolla. Vakavan loukkaantumisen jälkeen kilpaileminen - ja melkein koko hevosharrastuskin - sai jäädä. Pitkän fyysisen ja henkisen kuntoutumisen jälkeen Kiira on kuitenkin tehnyt paluuta hevosten pariin, joskin tällä kertaa jatkuvaa kilpailemista ja estetreenejä enemmän kiinnostavat lähinnä rauhalliset maastolenkit ja laitumella hevosten seurassa istuskelu.kaikki sivuston materiaali © taffel, ellei toisin mainita
ulkoasu © femm