Dizzy Miss Mess - legendan jatkaja

  VIRALLINEN NIMI Dizzy Miss Mess, Sikke   ROTU trakehner
  SUKUPUOLI tamma   VÄRI musta
  SYNTYNYT, IKÄ 06.02.2010, 3v   SÄKÄKORKEUS kasvaa vielä inasen
  KÄYTTÖ tulevaisuuden toiseksi paras kenttäratsu   KILPAILUTASO opiskelut menossa
  KASVATTAJA Team Häiriköt   OMISTAJA Team Häiriköt

Sikke on melkoinen persoona, jossa riittää opiskeltavaa paremmallekkin hevostentuntijalle. Tiivistetysti sanottuna se on levoton ikiliikkuja, jota kannattaa pitää tarkkaan silmällä jos haluaa pysyä hengissä ja hyvissä voimissa vielä tamman tapaamisen jälkeenkin. Ihan emänsä kaltainen, negatiivista energiaa suorastaan tihkuva paholainen se ei kuitenkaan ole, mutta aina välillä ovelasti välkehtiviä silmiä katsellessa tulee mietittyä kahdesti, oliko äskeinen teko sittenkään ihan vahinko.

Nuoren neidon mottona tuntuu olevan "pysy perässä tai jää alle". Kaikki toiminta tapahtuu vauhdilla, ja lyhyeksikin hetkeksi mieleen ilmestyneet ajatukset toteutetaan sillä punaisella sekunilla, kun ne vielä on muistissa. Mikäli nämä spontaanit mieliteot onnistutaan estämään, iskee suunnaton kiukunpuuska kera lentävien kavioiden ja turhautuneen valittamisen, jonka tavoitteena on päästä ilkeän ihmisen kahleista toteuttamaan niitä eh-dot-to-man tärkeitä tehtäviä. Riittävän tiukka käsky voi lopettaa moisen kiukuttelun, jolloin jäljelle jää luimisteleva ja mököttävä tamma, joka ihan vahingossa vaan saattaa kostoksi tönäistä samaisen ärisijän kumoon tai ihan huomaamattomuuttaan astua sopivasti varpaiden päälle. Herkut on kuitenkin aivan erityisen heikko kohta nuoren hevosen mielessä, ja vilahdus porkkanasta saa synkät pilvet kaikkoamaan ja äkäisen vinkumisen muuttumaan toiveikkaaksi höhötykseksi.

Taluttaminen sujuu parhaiten pitkän raipan kanssa, jolla saa ohjastettua hyörivää Sikkistä tarpeen vaatiessa takaisin oikeille urille. Pysähtyminen pitkiksi ajoiksi voi käydä turmiolliseksi, ja aina välillä ne spontaanit ajatukset suorastaan vaativat tekemään täyskäännöksen, koska ihan varmasti silmäkulmassa vilahti jotain mikä on pakko päästä tutkimaan. Tomeran ihmisen kanssa Sikkiksenkin saa kuitenkin siirrettyä oikeaan paikkaan ilman kolmen kilometrin lisälenkkejä.

Taitaa olla sanomattakin selvää, että hoitotoimet kannattaa hoitaa tiukasti kiinni sidottuna. Sama venkoilu ja jatkuva liikehdintä jatkuu, mutta kunhan jaksaa sitkeästi töniä tammaa pois sylistä ja hoitaa tehtävänsä, toimii kaikki hienosti. Peseminen on tositosi kivaa, ja veden kanssa suoritettuja toimintoja pyritäänkin venyttämään ties millä tanssiaskeleilla mahdollisimman pitkiksi.

Siken saaminen töihin on jo oma taiteenlajinsa. Ohjasajettaessa se kulkee kyllä eteenpäin, mutta reitit ovat täynnä pieniä sivuaskeleita ja enemmän tai vähemmän pieniä lisäkaarroksia. Ratsun töitä on jo varovaisesti niitäkin aloitettu, ja selässä keikkuva ratsastaja on ainakin yleensä vielä ihan siedettävä juttu. Toisinaan eteenpäin liikkuminen tapahtuu lennokkain loikin, toisinaan liikkuminen suuntautuu pääasiassa taakse- tai ylöspäin, mutta oikein hyvinä päivinä löytyy myös ne ihan normaalin hevosen askellajit.

Sukutaulu

  i. Ringwraith PB   ii. Nazgûl iii. Witch-King
iie. Evil Faction
  ie. Cherri's Chick iei. Fiderglaube
iee. Duellmodell
  e. So Cleverly Determined SU!   ei. Clevermind eii. Ready For Life
eie. Nevermind
  ee. Determined Miss Marple eei. kadonnut
eee. kadonnut

Kilpailukalenteri

00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla

Päiväkirja

3. marraskuuta 2013 päiväkirjamerkintä
Sikkis tutustui alkuvuodesta satulaan ja ratsastajan painoon, ennen kuin pääsi viettämään villiä ja vapaata kesälomaansa. Laitumella se tosiaankin tuntui taantuneen ihan villihevostasolle, takaisin talliin saaminen oli jo melkoisen työn ja tuskan takana ja vieläkin yritetään aina välillä ottaa lentosuunnaksi laidun. Tehokkaasta maastakäsittelystä ja kurinpalautuksesta on kuitenkin ollut jotain hyötyä, ja nyt tuota uskaltaa jo käsitelläkin ilman apuvoimia.

Myös ratsujuttuja on harjoiteltu jonkin verran, selkään noustiin heti kun käytöstavat alkoivat taas palautua mieleen. Toistaiseksi ollaan pitäydytty hyvin lyhyissä pätkissä, joissa tavoitteena on rento eteenpäin liikkuminen ilman ylimääräisiä akrobaattitemppuja, ja avustajan kantamien herkkujen voimin tavoitteeseen ollaan päästykin jokaisella yrityskerralla. Muutamia lyhyitä ravipätkiäkin on jo päästy kokeilemaan, mutta vielä mennään aika hillitysti ja hitaasti. Talvella pitänee väkertää pellolle joku osittain lanattu puolihanki, missä Sikkiskään ei jaksa ihan koko päivää koikkelehtia ja riehua. Eikä sitten satu putoaminenkaan niin paljoa, kun on pehmoinen lumikerros ottamassa lentelevää ratsastajaparkaa vastaan!

11. syyskuuta 2012 päiväkirjamerkintä
Sikke muutti vierotusikäisenä Saksaan, missä se sai kasvaa ikäistensä seurassa ja ammattilaisten käsittelyssä muutamat ensimmäiset vuotensa. Alkuperäinen suunnitelma oli, että tamma myös ratsukoulutettaisiin Saksassa, mutta pitkän harkinnan jälkeen varsa päätettiin tuoda takaisin kotoiseen Suomenmaahan kaksivuotiaana laidunkauden loppupuolella. Kuulemani mukaan varsa ei ole erityisen helppo yksilö, vaan se on selvästi lainannut luonteensa vanhemmiltaan. Sikkikseltä odotetaan paljon sukunsa perusteella, ja tavoitteena pidetään vähintään kahden tähden kenttäluokat. Isäori on kuitenkin jättänyt toistaiseksi pelkkiä kouluvarsoja, joten jännityksellä jäädään odottelemaan, parantaako Natsi varsan hyppykapasiteettia. Nyt annetaan Sikken kotiutua rauhassa, koulutusta aloitellaan näillänäkymin tulevan talven aikana. Tavoitteena olisi saada kaikki askellajit ratsastettua ennen seuraavaa laidunkautta, jolloin Sikke pääsee kesäksi rentoutumaan ja syksyllä aloittelemaan ison hevosen töihin syventymistä. Etenemistahti riippuu kuitenkin täysin varsasta, kiirettä ei aiota pitää.

Tallissa on jo karsina valmiina ja ensimmäiset varustehankinnat tehty. Tervetuloa kotiin Sikkis!Dizzy Miss Mess on virtuaalihevonen
kaikki sivuston materiaali © taffel, ellei toisin mainita
ulkoasu © femm