Riiviöiden Ranttalityttö - mun oma tosi soma

  VIRALLINEN NIMI Riiviöiden Ranttalityttö, Rausku   ROTU suomenhevonen
  SUKUPUOLI tamma   VÄRI tummanruunikko
  SYNTYNYT, IKÄ 09.05.2012, 1v   SÄKÄKORKEUS kasvaa vielä jonnin verran
  KÄYTTÖ tulevaisuuden monikäyttöpeli   KILPAILUTASO vielä saa lapsettaa
  KASVATTAJA Juli, Riiviöt   OMISTAJA Team Häiriköt

Rausku on reipas pikku prinsessa, joka olisi mielellään mukana aivan kaikessa mitä tallipihalla ikinä sattuukaan tapahtumaan. Sillä ei oikein olisi malttia jäädä odottelemaan hitaita kaksijalkaisia, ja mikäli Rausku saa päättää vauhdin, mennään joko lujaa tai tosilujaa. Ainoastaan herkut ja oikein sijoitetut rapsutukset ovat odottelemisen arvoisia, ja niiden vuoksi voisikin seistä vaikka koko viikon järkähtämättä askeltakaan. Hoitaminen on aina välillä vähän omaa taiteiluaan, kun utelias turpa tutkii jokaisen taskun, mielellään kymmeneen kertaan ettei vaan jää mikään huomaamatta ja vielä ihan varmuuden vuoksi jokaisella ohituskerralla, siltä varalta että julma ihminen on ponille kertomatta lisännyt niihin jotain edellisen tarkistuksen jälkeen.

Kaikki pienten ponien elämään kuuluvat työtehtävät tuppaavat menemään vähän pelleilyksi, kun Rausku ei jaksaisi oikein keskittyä vakavalla naamalla touhuamiseen. Kaikki tottelevaisuus- ja luottamushömpötykset menee useinmiten pikkuneidin hepuloinniksi ja syliin punkeamiseksi, kun keskellä kenttää tärkeänä pönöttävä ihminen on olevinaan niin mahdottoman hassu. Ohjasajossa on jo mahdollista saavuttaa jonkunasteinen työskentelymoodi, kunhan mitään ei pyydetä liikaa eikä liian kauaa. Vaihteen vaihto pakille mitään kyselemättä on ohjastajan kannalta vähän ikävä protestikeino, kun äsken niin kovin nätisti eteenpäin kulkenut takapuoli onkin yhtäkkiä jyräämässä yli.

Sukutaulu

  i. Mörkövaaran Remupekka   ii. Fiktion Lenni iii. Haavelaakson Lento
iie. Sateen Siru
  ie. Mörkövaaran Tähtisade iei. Rajattoman Valtteri
iee. Heinämäen Janniina
  e. Suvannon Helmi   ei. V.L Toteemi eii. Tilhimäen Roihahdus
eie. Raadelman Elviina
  ee. Haavelaakson Usvapilvi eei. Lakean Rommi Roopert
eee. Siirin Aino

Laajempi sukuselvitys on työn alla. Mikäli kunnon sukututkimus kiinnostaa niin palaa vähän myöhemmin vilkaisemassa, olisiko se jo esittelykunnossa!

Kilpailukalenteri

00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla

Päiväkirja

2. marraskuuta 2013 päiväkirjamerkintä
Rausku on sulautunut oikein hienosti joukkoon. Kesälaitumella se ystävystyi erityisesti Edun kanssa, mikä ei ole kovinkaan suuri ihme kun prinsessat ovat niin kovin samantyyppisiä luonteiltaan. Myös Rattorista on irronnut hyvää rapsutteluseuraa, vaikka ruunanrupukka onkin jo hiukan turhan iso painikaveri juniorille.

Kesälaitumella kasvettiin vähän muutakin kuin korkeutta ja pituutta, mutta toistaiseksi Rausku on saanut nauttia lapsuudestaan. Silloin tällöin se on otettu rauhallisille maastolenkeille käsihevoseksi, ja pitkässä liinassa onkin kiva rymytä kaikki ojanpohjat läpi, kuten myös välillä kokeilla saisiko sen hölmön ratsastajan alas seurahevosen selästä kun oikein napakasti nykäisee. Toistaiseksi yrityksissä on epäonnistuttu, mutta pysyypähän ratsastajakin vähän hereillä kun pitää vähän seurata missä Rausku viipottaa! Ohjasajoa on muutamia kertoja harjoiteltu vähän vakavammallakin naamalla, ohjas- ja ääniavut alkaa olla jo aika hyvin hallussa. Vielä ei jakseta yhtään pidempiä pätkiä varten keskittyä, joten yhteinen touhuaminen on lähinnä irtojuoksuttelua, harjailua ja leppoisia tutkimusretkiä maastoreiteillä. Kevättalvella kaivetaan luultavasti kärryt taas kehiin, niin pääsee Rauskukin lenkkeilemään vähän käyntiä reippaammissa vauhdeissa!

18. huhtikuuta 2013 päiväkirjamerkintä
Rausku muutti tänään kotiin!Riiviöiden Ranttalityttö on virtuaalihevonen
kaikki sivuston materiaali © taffel, ellei toisin mainita
ulkoasu © femm