Baron Samedi - minä tahdon, minä määrään

  VIRALLINEN NIMI Baron Samedi, Mersu   ROTU englantilainen täysiverinen
  SUKUPUOLI ori   VÄRI ruunikko
  SYNTYNYT, IKÄ 31.10.2013, 0v   SÄKÄKORKEUS kasvaa vielä jonnin verran
  KÄYTTÖ tuleva maailmanvaltias   KILPAILUTASO hevosen tavoille opettelu
  KASVATTAJA Team Häiriköt   OMISTAJA Team Häiriköt

Kovin moni ei tainnut ilahtua, kun tuli aika julistaa ikisuosikki-Natsin varsoneen pienen uljaan orivarsan. Tämä tuleva maailmanvaltias kuitenkin sai allekirjoittaneesta loppuelämäkseen uskollisen ja pelkkään hyvään uskovan orjan, kun heti pitkille honkeloille jaloilleen päästyään se suunnisti hyvin määrätietoisesti suorinta reittiä syliin. Kun yhdistetään kaksi diktaattoriluonteista täysiveristä, odottaa saavansa jotakuinkin jo syntyjään ihmisrotua vihaavan tuhoajaeläimen, mutta ainakin toistaiseksi Mersu on hyvinkin onnistuneesti näytellyt aivan päinvastaista.

Pehmoinen varsankarva piilotteleen sisällään melkoista persoonaa, joka osaa junailla asiansa vähän turhankin tehokkaasti omiin mielipiteisiinsä sopiviksi. Sinisilmäiselle omistajarukalle varsa esiintyy oikein hellyydenkipeänä sylivauvana, jonka kirkas katse ja suuret korvat henkivät pelkkää hyvää mieltä ja kauniita asioita. Heti kun selkänsä kääntää, on pikkumies kuitenkin pahanteossa, bravuureinaan ihmisten keilailu ja kaiken suuhun sopivan pureskelu käyttökelvottomaksi. Mikäli Mersulle vieras henkilö ei osaa pitää varaansa ja ylläpitää armeijaluokkaista kuria, saa käsiteltäväkseen melkoisen kauhukakaran.

Sukutaulu

  i. Burnout Dec   ii. Stalin's Chords iii. Stormclouds Passion
iie. Midnight Shadows
  ie. Pretty WAM xx iei. Why Always Me xx
iee. Marrilin xx
  e. So Cleverly Determined SU!   ei. Clevermind eii. Ready For Life
eie. Nevermind
  ee. Determined Miss Marple eei. kadonnut
eee. kadonnut

Kilpailukalenteri

00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla
00.00.0000 villit ei-painotuskisat jossain taso, 1/666 !, suoritettu tarinalla

Päiväkirja

2. marraskuuta 2013 päiväkirjamerkintä
Pieni potra orivarsa sai nimekseen Baron Samedi, joka taipui toivottua tulevaisuutta kuvailevasti Mersuksi. Natsi osasikin valita oikein mainion varsomisajankohdan, myöhäisestä vuodenajasta huolimatta nyt on ollut mukavan kuivaa ja lämpötilat pysyttelevät varsin tehokkaasti plussan puolella.

Mika on kommentoinut energisen ja vauhdikkaan orivarsan aiheuttavan lähinnä ongelmia ja päänvaivaa, mutta tätä en voi ollenkaan allekirjoittaa - pikkuinen ravaa portille vastaan reippaat tervetulohirnahdukset huudellen, voisi nököttää vaikka koko päivän sylissä rapsuteltavana ja seuraa nyt jo hiukan leppynyttä emäänsä hyvinkin kuuliaisesti. Tallin muut asukit ovat ymmärrettävän kiinnostuneita uudesta kakarasta, ja erityisesit Jay tuntuu olevan hiukan epäilevän kovaa mekkalaa pitävän tulokkaan aikeita. Pitää tuumailla miten Mersun elämä lähtee käyntiin ja millaiseksi sen luonne vanhemmalla iällä osoittautuu, vielä ei ole harmainta aavistusta pitäisikö se ruunata (ja jos pitäisi, niin missä vaiheessa) vai voisiko sen kenties jättää oriksi ja mahdollisesti tekaisemaan pari varsaakin. Vaan onneksi päätöksellä ei ole mitään kiirettä, vaan voin kaikessa rauhassa ihailla kaunista pientä varsaani vielä hyvän tovin!

31. lokakuuta 2013 päiväkirjamerkintä
Taloudessa alkoi olla itse kullakin hermot melko kireällä, kun Natsi ei halunnut jakautua sitten millään. Aivan järisyttävän kiukkuinen tamma sai aikaan aivan järisyttävän kiukkuisen omistajan, eikä tallikaveritkaan päässeet helpolla kun jokainen väärä katse sai Rouva Rantapallossa aikaan lievän hermoromahduksen.

Mika oli vaihtelun vuoksi tekemässä iltatallia, ja mainittakoon myös halloween-henkeen sopiva kylmän kalsea synkkä yö kera nurkissa viheltelevän tuulen. Kauaa miekkonen ei tallissa viihtynytkään, kun se jo tuli rivakkaa hölkkää takaisin talolle, huutaen jo ovelta että erään veikeän eläimen karsinasta mulkoili aamusta poiketen kaksi päätä. Puolessa minuutissa olin jo lentänyt sohvan syvimmästä syöveristä ulos pimeyteen ja tallin ovelle, missä vastaan kuului muutama äkäinen hörähdys ja oven paukautus muistutukseksi myöhästyneistä ruuista. Muista äksyilijöistä välittämättä jatkoin liitämistä viimeiselle karsinalle, missä toden totta oli yhden ruunikon täysiverisen sijaan nyt kaksi ruunikkoa täysiveristä.

Natsi ei ole siivilissä tunnettu mainittavan herttaisena eläimenä, enkä voi sitä mainittavan lempeäksi äitihahmoksikaan kehua. Ilme muuttui jokseenkin epämiellyttäväksi, kun tuore äiti huomasi karsinansa ovella itkua tuhertavan hullun akan, joka aiemman kokemuksen perusteella kohta ryntäisi Hänen oman varsansa hentoon kaulaan kiinni. Mika tuli varoiksi turvaamaan selustaa, kun hivuttauduin karsinan puolelle ja kyykistyin ihailemaan korkeajalkaista, jäntevää ja täysiverivarsaksi myös keskimääräistä jykevämpää orivarsaa, jonka otsaa koristi pienen pieni tähti, ikäänkuin luodin reikä. Myös ovella päivystävä Mika huomasi ainokaisen merkintyngän, ja muisti myös ääneen todeta vanhan uskomuksen: "Paholainen on mennyt tuosta sisään, eikä ole päässyt ulos." Ennustuksesta välittämättä meinasin hukuttaa tomeran pikkueläimen haleihin ja suudelmiin, kun se jatkoi häiriöstä keskeytynyttä ylös pyrkimistä, onnistuikin siinä ja heti ensitöikseen taapersi itsensä syliini. Pieni samettinen turpa hamusi sormia kovinkin ahnaasti, samalla kun lääpin pörröistä nukkakarvaa ja aloin jo unelmoida orin tulevaisuudesta kilparatojen kirkkaimpana tähtenä.

Kovin kauaa en viitsinyt varsaa lääppiä, ihan jo senkin takia että taustalla tilannetta seuraava Natsi ei vaikuttanut kovinkaan tyytyväiseltä tapahtumien kulkuun. Siispä ohjasin pehmolelumaisen hevosen alun takaisin emänsä luo ja nisää kohti, eikä fiksulta kaverilta kulunut montaakaan hetkeä löytää oikea reitti maitobaarille.

Iltatalli venyi jokusella hetkellä, mutta lähempänä puolta yötä Mika totesi jo parhaaksi repiä minut pois karsinan ovelta huokailemasta ja ihastelemasta. Ihana päästä taas seuraamaan pienen varsan kasvamista, oppimista ja kehittymistä ihan eturivin paikoilta!Baron Samedi on virtuaalihevonen
kaikki sivuston materiaali © taffel, ellei toisin mainita
ulkoasu © femm