Frostbay Eden - puhdasta ponienergiaa

  VIRALLINEN NIMI Frostbay Eden, Edu   ROTU fellponi
  SUKUPUOLI tamma   VÄRI musta
  SYNTYNYT, IKÄ 15.01.2007, 6v   SÄKÄKORKEUS 142cm
  KÄYTTÖ kaikki mihin poni taipuu   KILPAILUTASO helppo C / 80cm
  KASVATTAJA Mixed Farm   OMISTAJA Team Häiriköt

Edu on minulle tuttu kaveri jo muutaman vuoden takaa, jolloin se vielä asui entisellä omistajallaan Mibulan klaanissa. Edusta siunaantui järjestyksessä toinen hoitoponini kyseisessä paikassa, ja parempaa päätöstä en olisi voinut tehdä - kun kaksi pelleä laitetaan yhdessä töihin, on tulokset poikkeuksetta jotain aivan uniikkia.

Perusluonteeltaan Edu on oikea Poni. Se on vähän hölmö, pienesti lusmu ja riittävän nokkela keksimään itselleen tekemistä jokaiseen mahdolliseen tilanteeseen. Kaikki ihmisten kanssa tekeminen on kivaa ja jokaista tehtävää lähdetään suorittamaan positiivisin mielin, mutta Edu on myös valmis neuvomaan ronskeillakin otteilla, mikäli ihminen ei asiaansa osaa. Hoitaessa poni kannattaa sitoa napakasti kiinni ja laittaa kaikki irtaimisto riittävän etäälle, jotta kenenkään ei tarvitse väistellä ilmassa lentäviä harjoja ja kaviokoukkuja. Pientä steppailua ja levotonta kuikuilua esiintyy silloin kuin Edu ei mitään muuta pääse tekemään, mutta ihmisen päälle tamma ei koskaan tule, ja se väistää kauemmas pienestä pyynnöstä. Levottomuutta lukuunottamatta kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat kuin vettä vain, mitä nyt taluttaessa saa olla sen verran hereillä, ettei Edu lähde harhailemaan omille teilleen jonkun aivan hurjan kivan perhosen perässä, taluttaja narun päässä maata kyntäen.

Ratsastajalta vaaditaan paljon huumoria ja kärsivällisyyttä Edun kanssa selviämiseen. Se ei ehkä ole erityisen lahjakas tai näyttävä ratsu, mutta yritteliäisyyttä ja innostusta kyllä löytyy korvaamaan kaikki muut pikkuviat. Kouluratsuna Edu on hiukan kankea ja hölmö, se ei aina jaksa keskittyä kaikkeen pikkutarkkaan nysväämiseen, vaan rupeaa sooloilemaan vähänsinnepäin-liikkeitä. Jalatkin tuntuvat menevän aivan solmuun heti, kun vaaditaan jotain pohkeenväistöä vaativampaa liikettä. Kunnon verryttelyillä ja lyhyillä työskentelypätkillä Edustakin voi kuitenkin irrota edes pientä iloa myös kunnon koulutuuppareille, mutta liiat odotukset kannattaa silti jättää jo kentän portille.

Esteradalla Edun kanssa toimiminen on ratsastajankin osalta vähän helpompaa, kun ainut tavoite on kääntyä ajoissa ja kiivetä oikeiden esteiden yli oikeassa järjestyksessä. Tamma tykkää kyllä hypätä ja meinaa innostua esteillä vähän liikaakin, mutta hiukan raskaan hyppytekniikan takia korkeuden noustessa alkaa myös puomeja kerääntyä perään. Rohkeana ponina Edu harvemmin kieltelee minnekkään, mutta se ei aina myöskään itse tajua huonoja lähestymisiä tai muita pikkuvikoja, vaan rämpii esteistä yli vaikka sitten puolet koko laitoksesta mukanaan.

Maastoilut, leikit ja muut hömppäilyt sujuu Edulta paljon luontevammin ja suunnattomasti paremmin, kuin mitkään "kunnon" ratsujutut. Maastossa Edu harvemmin sätkyilee tai jännittää mitään, laukkasuorilla se saattaa hiukan kuumeta ja unohtaa jarrujen merkityksen, mutta näinäkään hetkinä meno harvemmin äityy vallan mahdottomaksi. Huumorilla ja yritteliäisyydellä höystetty ponineiti on kuitenkin ihan haka kaikissa leikeissä, sillä se ei jää ihmettelemään oudompiakaan tehtäviä vaan nauttii täysin rinnoin kaikesta normaalista arjesta eroavasta työskentelystä.

Huippu hömppäratsu, vakavasti otettava urheilu kannattaa unohtaa.

Sukutaulu

  i. Broderick   ii. Brutus FFF iii. Iscarius
iie. Majorca WL
  ie. Bianca iei. Duogan
iee. Biennya
  e. Frostbay Eldreda   ei. Daxville Dominic eii. Dragonfly's Felix
eie. Beanvalley Ginger
  ee. Laconbridge Emerald eei. Lanconbridge Isaiah
eee. Lanconbridge Cascade

Jälkeläiset

Syntynyt Jälkeläisen nimi Isän nimi
25.06.2013 o. Shnookums i. Leighton of Radon

Kilpailukalenteri

07.06.2012 villit koulukisat Villahaassa helppo C, 1/6 !, suoritettu tarinalla
01.08.2012 villit koulukisat Vaahterapolussa helppo C, 2/7, suoritettu tarinalla
30.08.2012 villit koulukisat Villahaassa helppo C, 1/12 !, suoritettu tarinalla
04.11.2012 villit koulukisat Tositarun Suomenhevosissa helppo C, 4/6, suoritettu tarinalla
20.12.2013 KRJ koulukisat Kisakeskus Gingerillä helppo C, 2/8, suoritettu tarinalla

Päiväkirja

20. joulukuuta 2013 tarinakisat Kilpailukeskus Gingerillä, helppo C
Hevosesi on onnistunut ylittämään itsensä radalla jossain missä se ei yleensä ole hyvä. Kehu suoritusta tekstiviestitse jollekin läheisellesi, joka ei uskonut teidän pärjäävän niin hyvin. Viesti saa olla korkeintaan kahden viestin pituinen eli 320 merkkiä.
Mähän sanoin, että me ollaan ihan kisakunnossa! Edu taipui kolmikaariselle ja meinas kompastua vain kolme kertaa! Joulu on ihmeiden aikaa.

23. maaliskuuta 2013 estevalmennus, valmentajana Suvi
Edu alkuun hieman kummasteli kentällä olevia ihme hökkyröitä, mutta totesi pian etteivät ne pure. Tamma olisi voinut olla lähestymisissä hieman paremmin avuilla, nyt muutama puomi kolisi alas ja vesimattoon taisi tulla muutama reikä kavionosumasta. Vaikka hypyt eivät menneet aiva nappiin, on kyseessä selvästi rohkea poni jolta ei yritystä puutu.

4. marraskuuta 2012 tarinakisat Tositarun Suomenhevosissa, helppo C
Sanoita uudelleen Dingon Levoton Tuhkimo kilpailupäiväänne sopivaksi (osia alkuperäisistä lyriikoista saa käyttää)
Ähisen ja potkin ponia käyntiin
Salaa vilkaisen tuomarin elkeisiin
Kyllästynyt katse tuijottaa takaisin
Toivoen, että poni laittaisi tanssien

Kisaajista ei saa yhtään ystävää
kaikki tietää et ei noi mee ees tosissaan
Ennen kaikki oli vähän paremmin
kunnes päätin pitää välillä hauskaakin

Ja ratsastus on hauskaa silloin, kun on vähän
pokkaa rellestää
Ei tarvitse puntata naama väärällään
väkisin menemään
Ja kisaus on startista starttiin vieraiden
naurun kuunteluu
Startista starttiin näytetään et voi sitä mennä
vähän rennominkin

Palkintojenjako on kaikille juhlaa (jee jee jee)
ruusukkeet jaetaan ja pidetään hauskaa
Vasen jalka vieläkin polkee rytmiä
Ei me ihan vielä palkinnoille keritä

Ilta pimenee ja yleisö lähtee pois
Me ei ihan vielä kun ratakin kesken ois
Pöytäkirjois odottaa lohduton tuomio
'Hanki toinen eläin, tuo on ihan palleroinen'

Ja ratsastus on hauskaa silloin, kun on vähän
pokkaa rellestää
Ei tarvitse puntata naama punasena
väkisin menemään
Ja kisaus on startista starttiin vieraiden
naurun kuunteluu
Startista starttiin näytetään et voi sitä mennä
vähän rennominkin

30. elokuuta 2012 tarinakisat Villahaassa, helppo C
Kuvaile suoritustanne mahdollisimman monella adektiivilla. Adjektiivien tulee alkaa hevosesi nimen ensimmäisellä kirjaimella.
Fiini fiasko, filmaattinen, flegmaattinen, farssi, floppi, freestyle.

1. elokuuta 2012 tarinakisat Vaahterapolussa, helppo C
Kirjoita tarina/runo johon sisältyy seuraavat sanat: ilta, mummo, kuva, pilvi, tanssia.
Kesken kisapäivän puhelimeni räjähti jossain auton uumenissa huudattamaan Dimmu Borgiria. Työnsinkin ponin ohjat lähimpään käteen minkä tapasin, sukeltaen sen jälkeen takapenkin tavaravuoren syövereihin, naama kirkkaanpunaisena samalla kun naapuritrailerissa hihiteltiin reippaalle "SATAN BLESSED THE CREATURES"-alkurähinälle. Lopulta Saatanasta ja taivaasta putoilevista enkeleistä messuava kapistus löytyikin, ja kiirehdin vastaamaan ruutua vilkaisematta. "No mutta hei!! Ei ollakkaan pitkään aikaan juteltu, mitäpä sinulle kuuluu? Vieläkö pidät niitä vaarallisia elukoita pihassasi?" Huokaisin raskaasti tunnistettuani soittajan armaaksi mummokseni. "Joo, edelleen. Me ollaan itseasiassa just nytkin kisoissa, käykö jos soitan illalla takasin?" "Voivoi, hankkisit paremman harrastuksen! Voit vaikka halvaantua kun putoat sieltä selästä tai mitä jos joku niistä potkaisee päähäsi tai--" "Joo kaikkea sattuu. Meillä on oikeesti vähän kiire, Mika pitää mun ponia ja kohta pitäs olla jo verkkaamassa..." "Juujuu tottakai. Me menemme tänään ukkisi kanssa eläkeläisten iltatansseihin tanssimaan!" "Hyvä juttu." "Juu, eikö vain? Olemme harjoitelleet oikein ahkerasti kaikki salonkitanssit läpi!" "Hieno homma. Niin jos soitan illalla...?" "Soita vain! Voisitko joskus tehdä paperikuvia niistä sinun kisakuvistasi? Olisi hienoa näyttää Marjaanalle ja Ellille, kuinka hienosti aina ratsastat." "Joo mie teetätän niitä joskus..." "Juu hienoahienoa. Olen muuten tehnyt neulontailloissa sinulle uudet lakanatkin! Harjoittelin pistiristoja ja tein pilvikuvioiset tyynyt sinulle ja Mikalle." "Kiva juttu, haen ne joskus. Nyt mun on ihan pakko mennä, soittelen illalla. Moimoi!" "Juu heihei ja paljon kisaonnea! Sano Mikallekkin terveisiä!"

7. kesäkuuta 2012 tarinakisat Villahaassa, helppo C
Valitse kirjain ja kirjoita kisapäivästä tarina niin, että jokainen sana alkaa valitulla kirjaimella.
"Rauhassa rakkaani!" rupattelin rupuiselle ratsulleni riisuessani ravilisäyksessä revenneitä ratsastushousuja. Ripeästi ravasi rakkaani ratkaisemaan ratsastushousujen ropleeman rujoilla ruutuhousuilla. Rokaten rojahdin ratsastushousuihini, ravistellen ruuanmuruset raa'asti ruohikkoon. Ratsuni räkäisi riehakkaasti ravatessamme rehvakkaan ruudullisina radalle raviohjelmaa ratsastamaan.Frostbay Eden on virtuaalihevonen
kaikki sivuston materiaali © taffel, ellei toisin mainita
ulkoasu © femm