Ponilaukkojen ydinidea on hyvin yksinkertainen; voitosta kvaalaudutaan seuraavalle tasolle ja ponin hyvyyttä ei suinkaan mitata sijoitusten määrällä, vaan voitto- ja sijoitusprosentilla. Hyvän ponin määritelmä on kuitenkin hyvin katsojakohtainen, jokainen päättäköön itse mitkä tulosprosentit luokittelee hyviksi.

Laukkoihin hyväksyttyjä ponirotuja on hyvin laaja skaala, voit tarkistaa sallittujen ja kiellettyjen rotujen listan täältä. Osallistumista varten tarvitset ponin iän, rodun ja sukupuolen.

Oikeaan lähtöön löydämme tiemme seuraavien ohjenuorien perusteella:
- Valitse mieluisa laji! Jokainen poni voi kilpailla sekä sileillä, että risuesteillä. Mikäli poni kilpailee molemmissa lajeissa, muistathan, että toisen lajin voitto ei oikeuta etenemään myös toisessa lajissa, vaan voitot kerätään lajikohtaisesti. Poni ei myöskään voi yhdessä kilpailussa osallistua kuin yhden lajin lähtöön.
- Kaikki starttaamattomat ponit aloittavat maiden-tason lähdöistä.
- Oikea ryhmä löytyy ponin säkäkorkeutta tarkastelemalla; ryhmä 1 on enintään 114,9cm korkeille poneille, ryhmä 2 on 115 cm - 129,9 cm korkeille poneille ja ryhmä 3 on 130 cm - 148 cm korkeille poneille. Ryhmään 4 kuuluu muihin ryhmiin soveltumattomia rotuja, jotka saavat olla minkä korkuisia vain, kunhan pysyvät ponimitoissa.

Seuraaville tasoille poni pääsee etenemään aina voiton kautta, eli maiden-lähdön voitettuaan poni siirtyy kilpailemaan allowancea ja allowancen voitettuaan se siirtyy grade-lähtöihin. Maidenia ja allowancea ei saa kilpailla enää voiton jälkeen, grade-lähdöissä sensijaan voi kilpailla joko omalla tasollaan tai omaa tasoa helpommissa grade-lähdöissä. Eli G3-tason poni kilpailee ainoastaan G3-lähtöjä, kun taas G2-tason poni saa kilpailla sekä G3 että G2-lähdöissä. G1-tason poni saa kilpailla kaikilla kolmella tasolla.

Kaikki sivuston materiaali © Ponilaukkajaos ellei toisin mainita. Ulkoasun koristekuva © Anna-Kaisa T. (CC BY-NC-SA 2.0)

Virtuaalinen
ponilaukkajaos

Uusi lajin parissa? Tsekkaa pikaopas!
Liity myös ponilaukkafoorumille!
Help!-työkalut & Virtuaalijelppi
Jaoksen ylläpitoon saat yhteyden sähköpostitse.

Sivuja päivitetty viimeksi 01.11.2016
Gaala lähestyy, ehdota ehdokkaita!