Virtuaalinen
Ponilaukkajaos

Virtuaalinen ponilaukkajaos on itsenäinen, muista riippumaton järjestö joka ylläpitää ja kehittää poniroduille tarkoitettua laukkakilpailutoimintaa. Vuosien 2005-2012 aikana PLJ toimi Laukkajaoksen poniosastona, mutta kasvavan suosion myötä se päätettiin irroittaa omaksi jaoksekseen vuoden 2012 tammikuussa.

Ponilaukkoihin ovat tervetulleita lähes minkärotuiset ponit tahansa, virallisiin kilpailuihin on tiettyjä rajoituksia mutta hiukan epävirallisemmat ungraded-lähdöt ovat avoimet kaikille ponikokoisille hevoseläimille. Kilpailevat ponit jaetaan säkäkorkeuden mukaan kolmeen eri ryhmään, näin taataan mahdollisimman reilu ja tasaväkinen kilpailu. Usein järjestettävien peruskilpailujen ohella pidetään myös läpi vuoden erilaisia arvo- ja suurkilpailuja sekä järjestetään laatuarvostelutilaisuuksia.

Lajin harrastajakunta on aina ollut ja on edelleen varsin pieni, tästä huolimatta kuitenkin sitäkin aktiivisempi ja sitkeämmin pintansa pitävä. Pienessä joukossa piisaa yhteisöllisyyttä ja tunnelmaa, toivotammekin jokaisen uuden harrastajan ja kiinnostuneen lämpimästi tervetulleeksi lajin pariin. Koska säännöt ja kilpailukutsut voivat näyttäytyä uusille kävijöille varsin sekavina ja monimutkaisina, on aloittelijoille koottu mahdollisimman selkeä opas jonka kanssa lähteä tutustumaan tähän vauhdintäytteiseen lajiin.

Ponilaukkajaoksen ylläpitäjät, taffel & sandi.

Kaikki sivuston materiaali © Ponilaukkajaos ellei toisin mainita. Ulkoasun koristekuva © Anna-Kaisa T. (CC BY-NC-SA 2.0)

Virtuaalinen
ponilaukkajaos

Uusi lajin parissa? Tsekkaa pikaopas!
Liity myös ponilaukkafoorumille!
Help!-työkalut & Virtuaalijelppi
Jaoksen ylläpitoon saat yhteyden sähköpostitse.

Sivuja päivitetty viimeksi 01.11.2016
Gaala lähestyy, ehdota ehdokkaita!