07.02.2016
Montako ponia tarvitaan, jotta talliin saa edes kourallisen jalostuskelpoisia yksilöitä? Mikä on laadukkaan kasvatusjäljen salaisuus? Ponimania on tämän päivän sana! Lue lisää

Nidavellir on Ponilaukkajaoksen Gaalassa äänestetty vuoden 2011 tulokkaaksi, vuoden 2013 valmentajaksi ja vuoden 2015 talliksi!

Tervetuloa ponilandiaan!

Olen aina rakastanut poneja, niiden suuria persoonia ja pieneen kokoon pakattua mahtavuutta joten ammoisten aikojen alusta asti oli selvää, että poneja täytyy saada. Pelkkä pihatossa seisottaminen tuntui kuitenkin aika tylyltä kohtalolta, vaikka jos poneilta kysyttäisiin, ei niitä varmastikaan haittaisi harrastaa pientä villiponilaumailua ilman ankaran yhteiskunnan vaatimuksia ja suorituspaineita. Ponilaukkoihin tutustumisen jälkeen sotasuunnitelma oli varsin selvä ja ensimmäisen harjoitustallin kuoltua syntyi lopulta Nidavellir, laukkaponien ihmemaa.

Vuoden 2011 loppusuoralla perustettu talli sijoittuu virtuaali-Suomen karuihin maisemiin. Siispä kuten odottaa saattaa, meidän ponit ovat pihaton kuramerissä uineita ja syysmyrskyjen karaisemia supereläimiä jotka eivät hätkähtäisi vaikka ne hylättäisiin Siperian jäätäviin autiomaihin. Erityisesti laukkauransa päättäneet yksilöt saavat elää hyvinkin vapaata laumaelämää, meillä ei uskota loimien jumaluuteen tai paimenneta mussukoita kiireesti tropiikkilämpöiseen talliin jos ulkona häntäjouhi vähän heilahtaa tuulenvireessä. Kilpailevien ja treenaavien ponien kanssa ollaan toki hiukan tarkempia, mutta niidenkin kanssa pyritään mahdollisimman helppoon ja rentoon elämäntyyliin.

Kaiken ituhippeilyn ohella touhun ydinidea on kuitenkin se, että kaikilla on kivaa. Tai ainakin meillä pitää olla kivaa, ei muista niin väliä.

Kaikki sivuston materiaali © Nidavellir 2011-2016 ellei toisin mainita.
Ulkoasu © Sanna H., ulkoasussa käytetyt kuvat © Tim Simpson (CC BY 2.0) & psi_mon (CC BY-NC 2.0)