Heart full of soul

Tikki on iso, leppoisa ja toisinaan vähän turhankin ahkera unelmoija. Se tuntuu välillä katselevan maailmaa vastasyntyneen varsan silmin, jolloin pienikin asia on ihan hurjan jännittävää ja normaalista paikastaan väärille tielle eksyneet tavarat ovat vähintäänkin epäilyttäviä. Ihmistä loppuun asti kunnioittava ori on ehkä omalaatuinen, mutta ehdottoman luotettava työtoveri.

 

Isoa kokoa on turha arastella, Tikki ei juurikaan jyräile, lähde omille teilleen tai muutenkaan vaivaudu kiukuttelemaan ilman hyvää syytä. Kutakuinkin kaikki toimenpiteet harjailusta kunnon kiillotuspesuun saa hoitaa varsin rauhassa, riittävän kauan aloillaan seistyään orilla on tapana viihdyttää itseään etsimällä joku äärimmäisen jännittävä asia ja jäädä pohdiskelemaan sen syvintä olemusta. Välillä totaalinen omaan maailmaan ajautuminen aiheuttaa hoitajallekkin tuskaisia hetkiä, kun ori ei reagoi jalkojen tuuppimiseen saati edes huomaa suitsittaessa suuta auki kampeavaa sormea. Pieni huhuilu ja taputtelu riittää yleensä herättämään Tikkiä sen verran takaisin tähän maailmaan, että se noteeraa myös hoitajansa touhuilut.

 

Kun siirrytään kentän puolelle, unohtuu elämän tarkoituksen pohdiskelu ja Tikkikin terävöityy edes jonkin verran. Se on luottavainen ja rento ratsastaa, tekee rohkeasti uusiakin asioita ja yrittää aina parhaansa, mutta ei suinkaan ilmaiseksi. Ratsastajan täytyy olla mukana ohjeistamassa täydellä teholla jos haluaa jotain tulosta aikaiseksi, muussa tapauksessa ori vain haahuilee ympäri kenttää tehden vähän sitä mitä sillä hetkellä sattuu huvittamaan. Tikki liikkuu luonnostaan hyvin ryhdikkäästi ja on sen verran isoliikkeinen, että kunhan vain ratsastaja jaksaa hoitaa oman osuutensa kunnialla, selvittää ori kaikki annetut tehtävät kuin vettä vain. Erityisesti pidempien treenien loppupuolella tai uusia tehtäviä opetellessa Tikki alkaa herkästi myös vähän turhankin oma-aloitteiseksi, jolloin se tarjoaa osaamiaan liikkeitä jo olemattomistakin ohjeentapaisista. Oikein reippaina päivinä on jokseenkin ärsyttävää kun pieni pohkeen liikautus aiheuttaa yrityksen tarjota lyhyttä sarjaa laukanvaihtoja, mutta pari herättävää puolipidätettä ja kasa liukuhihnalla annettuja uusia tehtäviä saa orin taas malttamaan mielensä ainakin hetkeksi aikaa.