Kuvagalleria Portfolio Info Etusivu

Kuvien tilaaminen

Kuvagalleriasta löydät tapahtumien kuvasadosta vain harvat, tarkoin valikoidut ruudut, joiden tarkoitus on ensisijaisesti ainoastaan tarjota esimerkkiä kyseisen päivän annista. Kuvia ei saa kopioida suoraan galleriasta, kaikki gallerian vesileimalla olevat kuvat ovat luvatta käytössä. Kuvan luvattomasta käytöstä voidaan periä korvausta 50€/kuva!

Kuvia voi ostaa käyttöönsä alempaa löytyvän hinnaston mukaisesti lähettämällä sähköpostia, laittamalla viestiä Hertjekkerin viralliselle Facebook-sivulle tai laittamalla viestiä joko kotisivujen etusivulta tai vaihtoehtoisesti kuvagallerian puolelta löytyvän lomakkeen kautta. Kerrothan viestissäsi tiedot tapahtumasta ja hevosen nimen, saat paluupostissa linkin kuviesi näyteversioihin sekä maksutiedot. Maksetuista kuvista lähetetään käsitellyt käyttöversiot mahdollisimman pian (usein noin vuorokauden sisään) sen jälkeen, kun maksusta on esitetty kuitti tai se näkyy tilillä.

Kuvien käyttöoikeudet

Kaikkia valokuvia suojaa Suomen tekijänoikeuslaki. Täysiä oikeuksia ei myydä missään vaiheessa, joten kuvien käyttö rajoittuu kuvaajan sanelemiin tai erikseen sovittuihin ehtoihin. Kuvia ei saa esimerkiksi väittää muiden ottamaksi eikä niitä saa myydä eteenpäin kolmannelle osapuolelle. Muistathan, että kuvien sääntöjen vastainen käyttö on rikos ja siitä voidaan periä korvaus 50€/kuva.

Lunastetut kuvat saa uudelleenjulkaista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram...), omassa blogissa tai kotisivuilla. Mahdollista vesileimaa ei saa rajata tai muuten poistaa, leimattomien kuvien yhteyteen tulee merkitä selkeästi kuvaajan nimi ja/tai kotisivujen osoite. "Merkitä selkeästi" tarkoittaen sitä, että jokainen kuvan katsoja huomaa sen ilman erillistä etsimistä.

Maksulliseen tai muuten laajempaan jakeluun menevissä yhteyksissä (käsiohjelmat, lehdet, mainokset...) kuvien käytöstä sovitaan aina erikseen. Pienemmissä jakeluissa kuvat saa käyttöön ilman lisäkorvausta, isompaan mediaan menevistä kuvista sovitaan aina tapauskohtainen maksu.

Hinnasto

Ylläoleva hinnasto on käytössä 01.01.2017 alkaen.
Pyydä rohkeasti tarjousta isommista kuvamääristä tai kotikuvauksista!
Nettikuva pienellä vesileimalla (esimerkki), pitkä sivu 800px 3€/kuva
Nettikuva ilman vesileimaa, pitkä sivu 800px 4€/kuva
Painokelpoinen digikuva, pitkä sivu 2000px 10€/kuva
Painokelpoinen digikuva, pitkä sivu vähintään 3000px 20€/kuva
Käyttöoikeus pienen median julkaisuissa, esimerkiksi seuran kotisivuilla tai seuran jäsenlehdessä. 0€, muistathan kuitenkin kysyä julkaisusta etukäteen!
Käyttöoikeus laajan jakelun mediassa, esimerkiksi paikallislehdet tai seurojen jäsenlehtiä suuremmat alan julkaisut. Alkaen 25€/kuva, pyydä tarjous!
Tilauskuvaus esim. kotimiljöössä. Tarkemmat tiedot paketista hinnaston alla. Alkaen 40€/eläin + 0,20€/km, pyydä tarjous!
Valmennuksen kuvaaminen, tarkemmat tiedot paketista hinnaston alla. 15€/suoritus tai 25€/kaksi suoritusta. Matkakulut 0,20€/km jaetaan kaikkien kuvauksen tilaavien kesken.
Tapahtuman kuvaus, lisätietoa hinnaston alla. Alkaen 50€/päivä + 0,20€/km, pyydä tarjous!

Kotiin kuvaamaan?

Käyn enemmän kuin mielelläni kuvaamassa myös kilpailujen ulkopuolella. Tilatut kuvausreissut toteutetaan ensisijaisesti Pirkanmaan alueella, useimmiten kuitenkin myös pidemmät reissut saadaan onnistumaan. Tilauskuvaukset eivät myöskään tietenkään rajoitu pelkkiin hevosiin, vaan myös muut lemmikit ja kotieläimet ovat tervetulleita kameran eteen.

Kun paikallepääsy on varmistettu, sovitaan yhdessä pari sopivaa päivää ja ajankohtaa säävarauksella. Tämän jälkeen omistaja voikin jo alkaa valmistelemaan kuvausta; kuvattava eläin kannattaa esittää tarkoin puunattuna ja siisteissä varusteissa, jotta saadaan edustavat kuvat. Kuvauspäivän sujuvuutta edistää myös, mikäli mahdollisia kuvauspaikkoja katsotaan jo hiukan etukäteen, uudessa paikassa on hankala lähteä ehdottelemaan kun ympäristö spesiaalipaikkoineen on täysin vieras.

Kotikäynnistä saat kohdetta kohti 15 valitsemaasi kuvaa vesileimallisina nettiversioina sekä 2000px painokelpoisina versioina, kuvien toimitus joko netistä ladattuna tai muistitikulla postitettuna (+10€). Lisäkuvat ja muut versiot kuvista puoleen hintaan, isommissa määrissä tietenkin katsotaan aina tapauskohtaisesti sopiva paketti.

Entäpä tapahtumaan tai valmennukseen?

Mikäli haluaa varmistua koko kilpailutapahtuman ikuistumisesta, kannattaa varata kuvaaja erikseen toimimaan järjestäjän puolesta. Sen lisäksi, että järjestäjä voi tarjota osallistujille mahdollisuuden ostaa onnistuneita otoksia suorituksestaan, saa tietenkin myös järjestävä taho itse erikseen sovitun määrän kuvia netti- ja painokäyttöön. Kilpailijoiden on hyvä muistaa, että vaikka paikalle olisikin varattu erikseen kuvaaja, kukaan ei ole maksanut kuvia kilpailijoidenkin käyttöön. Kuvia ei siis saa automaattisesti vapaaseen käyttöön, vaan ne tilataan ja lunastetaan normaalisti.

Valmennusten kuvaaminen sovitaan aina ratsukkokohtaisesti, muita kuin erikseen sovittuja osallistujia ei kuvata. Jotta valmennuksen kuvaaminen toteutuu, tulee vähintään kolmen (3) osallistujan varata kuvaus ennakkoon. Matkakulut 0,20€/km jaetaan kaikkien tilaajien kesken, yhdestä suorituksesta saa käyttöönsä 15 kuvaa pienellä vesileimalla nettikäyttöä varten. Lisäkuvat ja muut versiot normaalin hinnaston mukaisesti, isommista paketeista kannattaa pyytää erikseen tarjous.