Päivärinteen Maestro

Minishetlanninponi, 84cm musta ori, s. 01.11.2014
Kilpailee valjakkoajossa vaativia luokkia, VH14-017-0680

Kasvattaja Päivärinne (FIN) - Omistaja Granstad (VRL-08761)

Meidän ensimmäinen Tintti-minishettis kaipasi kovasti kokoistansa seuraa, joten anovat katseet käännettiin Päivärinteen suuntaan. Tilaustyönä tehty varsa päättikin olla ori, mutta olipahan sitten edes henkistä tukea Tintin seikkailuille isojen hepoisten maailmassa! Luonteeltaan Maestro on tosi tomera tyyppi. Se ei anna pienen kokonsa häiritä vaan tepsuttelee menemään sinne minne mieli vie, puuhaillen usein jotain ihan omia projektejaan tarhan kaivaustöiden tai muun ponimaisen toiminnan parissa. Ihmisten kanssa se tulee hyvin juttuun ja tottelee kuin kuriton koira, hyvillä nameilla ponin saa kuitenkin vaikka kierimään ja leikkimään kuollutta. Käyttöponiksikin se on ihan käypä, kärryjen edessä työskennellessä Maestro kokee olevansa Hyvin Tärkeissä Tehtävissä ja pistelee tassua toisen eteen tomerasti puhisten.

Suku & jälkeläiset

i. Memphis vom Liliebloom
82cm mkrj mshet
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-II
ii. Merrick vom Liliebloom
83cm rt mshet
iii. Meeuw v.d Stern's
80cm rt mshet
iie. Lächelnd Sonne
m mshet
ie. Melike vom Liliebloom
80cm m mshet
iei. Littlevalley's Rockstar
79cm m mshet
iee. Branslake Hey Delilah
81cm trn mshet
e. Glowmoor Rosannah
85cm rtkrj mshet
ei. Roeland v.d. Oordberg
86cm rt mshet
eii. Raymond v.d. Neerwied
85cm rt mshet
eie. Jolanthe v.d. Oordberg
86cm rtkrj mshet
ee. Bloeme v.d. Rhijswied
80cm rtkrj mshet
eei. Kismet v.d. Rosenhof
80cm rtkrj mshet
eee. Boukje v.d. Rhijswied
86cm rtkrj mshet

01. Minishetlanninponi tamma Granstad Quenella syntyi 01.03.2015, emä Glowmoor Quitita

Kilpailumenestys

Maestro on sijoittunut VVJ-kilpailuissa 11 kertaa, näistä voittoja on 4.

05.12.2014 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 3/21
07.12.2014 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 3/21
16.01.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 2/40
06.02.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 1/40
07.02.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 1/40
09.02.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 3/40
13.02.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 2/40
20.08.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 1/30
24.08.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 4/30
25.08.2015 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 3/30

27.04.2016 kutsu VVJ-valjakkokilpailut tasolla vaativa - 1/30

02.12.2014 kutsu tarinanaamiaisratsastus - 1/3
31.12.2014 kutsu VVJ tarinavaljakkokisat tasolla noviisi - 19/37
05.12.2015 kutsu tarinakoulukisat - 2/2

12.10.2015 kutsu NJ (päätuomari Welby) irtoSERT


Päiväkirja

01.11.2014 - Jo hetken verran ehdin ihailla Päivärinteen ihanaa shettisvalikoimaa ennen kuin päätin kysäistä sieltä ihan omaa pientä poniinia. Kun mahdollisuus tilausvarsaan varmistui, käänsin tiukan katseen tarjolla oleviin minishettiksiin: eihän meidän Tintti voi ihan yksin hallita valtakuntaansa vaan tokihan se tarvitsee oman pienen ystävän rinnalleen! Hetken pohdiskelun jälkeen isäksi valikoitu multihieno Messi ja emäksi nuori sievä Sanni, kumpainenkin pienen pieniksi poneiksi melkoisia persoonia.

Tänään koitti sitten se ilon päivä kun mittatilausponi putkahti maailmaan! Piskuisen pieni tomera orivarsa oli pian jo jaloillaan ja törmäilemässä karsinan seiniin, selvästi malttamattomana aloittelemassa maailman valloitusta heti ensiaskelista lähtien. Tuoretta emää taisi vähän hämmentää kun se vaivalla ja rakkaudella tehty esikoinen ei heti ensimmäisenä hyökännytkään maitobaarille vaan sinne asti pääseminen vaati pientä houkuttelua ja ohjaamista. Reippaasti elämänsä aloittanut pieni musta nimettiinkin mahtavasti Maestroksi! Nyt seurataan jännityksellä sen kasvamista, jahka saadaan vähän ikää mittariin voidaan varsa siirtää vieroituksen jälkeen Granstadiin jossa sitä odottelee paitsi toivottavasti voittoisa ura käyttö- ja näyttöponina, myös rooli tallin kantaorina minishettisosastolla.


02.12.2014 Tarinanaamiaisratsastus, sij. 1/3
Osallistumiseen tulee liittää myös kuvaus sinun ja hevosesi asusta. Kuvaus tulee kirjoittaa mahdollisimman tarkasti ja kuvailevasti, huumoria käyttäen.
Back to the ice age! Omaan pukuuni pukeuduttuani vähän kaduin valintaa sillä keli todellakin oli teemaan sopivasti melkoisen vilponen mutta kerrankos sitä vähän kärsii mahtavuuden nimissä. Talsin kehään lampaankarvatöppösissä, ylläni pelkkä polviin ulottuva pörröinen lampaantalja joka roikkui muodottomana laatikkona vailla haisuakaan mistään muotoon leikkaamisista. Talvihengessä olin vielä kietaissut harteilleni pitkän, tumman turkiksen tuomaan vähän lisälämpöä. Hiukset tupeerasin suunnilleen samaan lookkiin mikä aamuisin katselee peilistä vastaan, harmaata hiekkapölyä olin sotkenut iholle kaikkiin näkyviin kohtiin tuomaan vähän lisää metsänhenkituntua. Toisessa kädessä raahasin isokokoista, ryhmyistä tekonuijaa ja toisesta kädestä roikkui karkea paksu naru jonka päässä tassutteli miniatyyrimammutti. Uljasta pikku orhia ei kauempaa edes tunnistaisi hevoseksi, se oli kääritty jalkoja myöten beigeen pitkäkarvaiseen tekoturkikseen ja häntä sidottu vaalealla pintelillä ohuemmaksi, hännän päähän vielä ripustettu vaalea tupsu laahaamaan maata. Näppäränä kaverina olin tehnyt Maestrolle myös ikioman, koko pään peittävän naamarin kera valtavien dumbokorvien ja holtittomasti heiluvan, pitkän kaarevan kärsän. Sierainten ja silmien kohdilla oli mustasta, tiheäsilmäisestä verkkokankaasta tehdyt rinkulat vähän avustamassa näkemistä ja hapen saantia. Yksinkertaisessa, rujossa naruriimussaan ori tassutteli hyvin tomerana, välillä mölisten parasta mammutinhuutoaan kaveriponeja tähyillessään. Ja koska kyseessä oli naamiaisratsastus, piti sinne selkäänkin joku saada. Tätä tehtävää varten olin napannut kaveriltani pikkulapsen lainaan ja pukenut sen Ice Age-elokuvien sekopäisen oravan pukuun jättiläismäistä tammenterhoa myöten. Esiintymisen loppuvaiheilla kyseinen tammenterho lähti vähän lentoon ja yritti pommittaa niin muita osallistujia, tuomaria kuin yleisöäkin mutta tomera "et saa karkkia jos et käyttäydy!"-käskytys (luolamiehen örinämörinällä esitettynä, tottakai) hillitsi vähän sotatoimenpiteitä.

Tuomarin kommentti: Ihanasti ja todella tarkasti kuvailtu, lukija näki jo mielessään tämän kolmikon.


31.12.2014 Tarinavaljakkoajokisat, sij. 19/37
Etsi netistä tai omista varastoistasi kuva/gif, joka kuvaa päivän suoritustanne tai fiilistä. Kuva saa sisältää tekstiä, ja halutessasi sitä saa muokata. Kuvan sisältöä saa osallistumisessa avata muutamalla lauseella.
Linkki kuvaan.
Jo lapsena mulle opetettiin, et se on kaikki tai ei mitään...!


05.12.2015 Tarinakoulukilpailut tasolla helppo C, sij. 2/2
Kuvaile osallistumisessasi teidän kilpailupäivää tai pelkkää suoritusta. Pysyitkö hevosesi selässä? Menikö hevosesi villiksi kun sillä ratsastettiin esteitä/koulua lumisateessa ilman satulaa?
Joukosta erottumiseksi ei riitä joillain shireillä ja minishettiksillä ratsastuskisoissa tuuppailu, joten sain jälleen erittäin paljon (not) kannatusta kotitallilla keränneen ajatuksen; ei parivaljakkoa, mutta pariratsastusta! Yleisössä alkoikin paljonpuhuva supina, kun omalla vuorollani tupsuttelin kouluradalle kahdella minishettisorilla ratsastaen. Loppujen lopuksi ongelmaksi ei niinkään muodostunut kahden orin pistäminen pariin tai edes kahdella ponilla ratsastaminen samaan aikaan, vaan kaksikon syvä ystävyys – muistin taas, miksi näiden kahden kanssa ei ikinä pitäisi tehdä mitään samaan aikaan. Lyhyen radan aikana nähtiinkin mitä jännittävimpiä loikkia, jakautumisyrityksiä, ryntäyksiä ja muita pieniä shettispoikien oivalluksia, joku siisti ja tyylikäs suoritus on kyllä ihan viimeisenä listalla jos tätä pitäisi lähteä kuvailemaan.